24 juni 2018 | Digitale nieuwsbrief nr 181
               
 
   

Met een zeer spannende strijd in de CDI5* Grand Prix Special en Kür op Muziek won uiteindelijk het team van bondscoach Rien van der Schaft in het bomvolle Rotterdam Stadion de FEI Nations Cup dressuur. Met een heerlijk zonnetje was het vandaag ook tijdens de andere rubrieken genieten van mooie spring- en dressuursport. Morgen alweer de laatste dag….

 
 
 
 

Nederlandse dressuurruiters winnen FEI Nations Cup Dressuur

De Nederlandse dressuurruiters hebben vandaag de FEI Nations Cup gewonnen. De equipe van bondscoach Rien van der Schaft ging donderdag al goed van start door direct in de Grand Prix de koppositie te pakken. In het sfeervolle Kralingse Bos werd die lijn vanavond doorgezet, alhoewel het Zweedse team het tot de laatste rit van Tinne Vilhelmson spannend maakte en uiteindelijk op een tweede plaats eindigde. Het Amerikaanse team werd derde. Edward Gal was met Glock’s Zonik N.O.P. de uitblinker bij oranje door overtuigend de Grand Prix Kür op Muziek te winnen. De Grand Prix Special werd gewonnen door de Zweedse Therese Nilshagen met Dante Weltino Old.

Lees meer >
 
 
 

Debutant Boels heeft het goed voor elkaar

Boels Rental is dit jaar voor het eerst legacy partner. Het Limburgse bedrijf was de week voorafgaand aan het CHIO Rotterdam dag in dag uit druk aan het werk om alles ruim op tijd klaar te krijgen zodat deelnemers en bezoekers kunnen genieten van toppaardensport en een fraai evenement. “We hebben de kantoren geleverd, de inrichting, meubilair, de lounges aangekleed, kortom, we hebben een dankbare bijdrage kunnen leveren aan deze lustrumeditie van het CHIO Rotterdam.”

Lees meer >
 
 
 

Gal blijft winnen in Rotterdam

Nadat Edward Gal overtuigend winnaar was geworden in de Grand Prix van de CDI3* tijdens het CHIO Rotterdam, won hij met Glock’s Voice ook afgetekend de Grand Prix kür. KNHS Talententeamlid Anne Meulendijks werd met Mdh Avanti N.O.P. knap derde.

Lees meer >
 
 
 

Equus donateurs genieten dagelijks van alle wedstrijden op het CHIO Rotterdam

Equus donateurs behoren tot de echte paardensportliefhebbers. De mensen die het liefst de gehele dag alles volgen en geen minuut willen missen. Het zijn die liefhebbers die zelfs hun eigen club zonder leden hebben maar die wel eenmaal per jaar bijeen komen, medio februari. Vanaf dat moment kijken deze equus donateurs weer uit naar het komende CHIO Rotterdam of in 2019 naar het EK.

Lees meer >
 
 
 

Hans-Dieter Dreher wint Rabokampioenschap van Rotterdam

Het Rabobank Championship of Rotterdam 2018 is zaterdag gewonnen door Hans-Dieter Dreher. De Duitser bleef als enige ruiter foutloos in de barrage.

Lees meer >
 
 
 

Paola Amilibia rijdt naar zege in Maison van den Boer prijs

Paola Amilibia heeft zaterdag gezorgd voor Spaans succes op het CHIO Rotterdam. De springamazone reed met Chac Balou N naar de overwinning in de Maison van den Boer prijs.Amilibia ging als 38e van start in de wedstrijd over twee fases met een veld met 42 deelnemers. De Spaanse klokte met haar Oldenburger ruin een tijd van 27.42 seconden in de tweede fase. De Belg Olivier Philippaerts werd tweede met H&M Forever D Arco ter Linden (28.17 sec.). Kevin Jochems gaf het podium nog een Nederlands tintje. Met Evita werd hij derde met een tijd van 28.42 seconden.

Lees meer >
 
 
 

RoX Legal is weliswaar nieuw maar toch zeer bekend op het CHIO Rotterdam

Rogier van Heeswijk is voor de intimi van het CHIO Rotterdam een bekend gezicht. RoX Legal is daarentegen een nieuw ‘gezicht’ op het fraaie terrein in het Kralingse Bos. De notaris is sinds begin juni “voor zichzelf’ begonnen en houdt kantoor op een steenworp afstand van het kantoor van zijn vader, Van Heeswijk Notarissen. Vader Vic is ditmaal zijn gast waar de rollen vele jaren waren omgedraaid. “IK heb de liefde voor dit evenement van mijn vader meegekregen en dat is een van de redenen waarom ik hier, drie weken na de start van RoX Legal, al graag met een terraslounge aanwezig wil zijn op het CHIO Rotterdam.”

Lees meer >
 
 
 

Noelle van der Velde wint finalerit CSIU25 APG Stables Trophy

De Nederlandse Noelle van der Velde heeft zaterdag de laatste rit van de CSIU25 APG Stables Trophy voor springruiters onder de 25 jaar gewonnen. Met Zamora was zij de snelste in de barrage.Liefst veertien van de 22 combinaties kwalificeerden zich voor de barrage. De ruiters en amazones reden daarin vol voor de winst en schuwden het risico niet, wat bij de meerderheid van hen leidde tot springfouten. Van der Velde wist echter met een razendsnelle rit foutloos te blijven in een tijd van 37.22 seconden. Zij bleef daarmee op comfortabele afstand van de Zweedse Rebecca Hallberg Fischer met Urco d’Hoyo (39.01 sec.). De Nederlander Eric van der Vleuten Jr. en Casantos werden derde met een tijd van 40.44 seconden. 

Lees meer >
 
 
 

Lara Butler en Marie Emilie Bretenoux winnen B-finales CDIO5*-dressuur

Lara Butler (GBR) heeft de CDIO5* Grand Prix Special B-finale op haar naam geschreven. De Française Marie Emilie Bretenoux zegevierde in de B-finale van de Kür op muziek.

Lees meer >
 
 
 
 
 
Om u af te melden voor onze digitale nieuwsbrief kunt u gebruik maken van onderstaande link.
Afmelden klik hier >
Copyright © CHIO Rotterdam 2019 Ontwikkeling & Design - Made In Rotterdam | Technische realisatie - Internetbureau Capica