22 juni 2017 | Digitale nieuwsbrief nr 180
               
 
   

Jos Verlooy schrijft vandaag geschiedenis door als eerste Belg in de 70-jarige historie van het CHIO Rotterdam de Longines Grand Prix te winnen. Verder mooie dressuursport, nog meer springen en een feestelijk EK moment.

 
 
 
 

Belg Jos Verlooy wint Longines Grand Prix

Na een bloedstollende barrage schreef Jos Verlooy (BEL) met de 13-jarige hengst Caracas voor het eerst in de 70 jarige historie van het CHIO Rotterdam een overwinning in de Longines Grand Prix voor België op zijn naam. Regerend Europees kampioen en winnaar van de Longines Grand Prix van het afgelopen jaar, Peder Fredericson (ZWE) werd tweede met H&M Christian K en de Zwitserse Janika Sprunger werd derde met Bacardi VDL. De beste Nederlander was Lisa Nooren met VDL Groep Sabech d'Ha op een negende plaats.

Lees meer >
 
 
 

Edward Gal ook in CDI3* heer en meester

Naast de top dressuurrubrieken voor de FEI Nations Cup, wordt er ook op het hoogste dressuurniveau gestreden in de CDI3*. Voor Nederland komen in deze wedstrijd vele topcombinaties in actie. Edward Gal was, net als gisteren in de Grand Prix van de FEI Nations Cup, ook nu de glorieuze winnaar. Ditmaal zadelde Gal Glock’s Voice.

 

Lees meer >
 
 
 

Feestelijk moment FEI Europese Kampioenschappen 2019

Vandaag werd tijdens de 70ste editie van het CHIO Rotterdam werd alvast vooruitgekeken naar 2019. Van 19 t/m 25 augustus host Rotterdam maar liefst 3 Europese Kampioenschappen: FEI European Championships Jumping, Dressage & Para-Dressage. In het bijzijn van de FEI, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Rotterdam Topsport, de KNHS, partners van de EK’s en de EK-organisatie werd dit heugelijke feit gezamenlijk gevierd.

Lees meer >
 
 
 

Jeanine Nieuwenhuis wint ook CDIU25 Kur op muziek

Na haar overwinning gisteren in de CDIU25 Grand Prix pakte Jeanine Nieuwenhuis ook de eerste prijs in de Kür op muziek voor dressuurruiters jonger dan 25 jaar. Nieuwenhuis gaf het best mogelijke vervolg aan het succes van gisteren door ook nu de winst te pakken. In de Kür op Muziek reed ze  in het sfeervolle InterChem Stadion een zeer sterke proef met de 13-jarige TC Athene en behaalde een score van 75.200 %. Hiermee bleef Nieuwenhuis de Duitse amazones Jil-Marielle Becks (72.875 %) en Bianca Nowag (72.625 %) ruimschoots voor.

Lees meer >
 
 
 

Rotterdamse sportwereld complimenteert organisatie CHIO Rotterdam

Rotterdam Topsport organiseerde op donderdagavond een gezellige bijeenkomst voor diverse partijen die met topsport en breedtesport te maken hebben. Scheidend wethouder Adriaan Visser, die bekend maakte dat hij wethouder blijft maar de portefeuille sport aan CDA-collega Sven de Langen zal doorgeven, roemde de organisatie van het CHIO Rotterdam en bracht namens de gemeente een toost uit op een van de mooiste en grootste sportevenementen van de stad. “Hier kunnen we zien hoe goed bedrijven samenwerken en hoe goed sport en bedrijfsleven hand in hand kunnen en moeten gaan.”

Lees meer >
 
 
 

Nederlands springteam start als vijfde in FEI Nations Cup Jumping

Het Nederlandse team zal zondag als vijfde starten tijdens de Longines FEI Nations Cup Jumping, zo werd bekend tijdens de loting begin vrijdagmiddag.

 

Lees meer >
 
 
 

Volledig Nederlands podium bij Boels Rental Prijs

Jeroen Dubbeldam heeft vrijdagmiddag de Boels Rental Prijs op zijn naam geschreven. Hij was landgenoten Lisa Nooren en Leopold van Asten te snel af. Met de 12-jarige merrie Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch reed Dubbeldam een foutloze rit van 58.94 seconden, goed voor de overwinning. Lisa Nooren, gisteren 21 jaar oud geworden, pakte de tweede plaats. Met Dienellie reed ze een tijd van 59.51 seconden. Leopold van Asten en VDL Groep Urane de Talma maakten het volledig Nederlands podium compleet. De combinatie werd derde met een tijd van 59.97 seconden.

Lees meer >
 
 
 

Boels Rental levert materieel en tijdelijke behuizing CHIO Rotterdam

Boels Rental is een van Europa’s leidende verhuurbedrijven op het gebied van machines, gereedschappen, modulaire huisvesting en event equipment. Het bedrijf is actief in 17 Europese landen en heeft meer dan 400 vestigingen. Dit jaar is Boels Rental een van de drie nieuwe Legacy Partners van het CHIO Rotterdam. En dat is meteen goed merkbaar op het terrein in het Kralingse Bos waar tijdelijke behuizing en materieel met het herkenbare oranje Boels Rental logo overal zichtbaar is. 

 

Lees meer >
 
 
 

Boy Adrian van Gelderen zegeviert in tweede CSIU25 rubriek

De Belgische ruiter Boy-Adrian Van Gelderen heeft de CSIU25 APG Stables Trophy op vrijdag gewonnen. Hij bleef de Italiaan Martias Alvaro en de Nederlandse Noelle van der Velde nipt voor. De vrijdagrit van de APG Stables Trophy is de tweede deze editie van het CHIO Rotterdam voor springruiters onder de 25 jaar. Jonge ruiters kunnen zo hun kunsten vertonen voor een groot publiek en kennismaken met rijden in de atmosfeer van een groot evenement als het CHIO Rotterdam.

Lees meer >
 
 
 

Secretaresses hangen aan de lippen van Annemarie van der Toorn

Dura Vermeer is sinds het begin partner van het CHIO Rotterdam en denkt tijdens het vierdaagse evenement niet alleen aan relatiemarketing. Ook het eigen personeel wordt regelmatig in het zonnetje gezet in de fraaie lounges in het Kralingse Bos.Vandaag, op de eerste dag, kregen rond de veertig secretaresses de eer om met elkaar te netwerken, een workshop van Annemarie van der Toorn bij te wonen en te genieten van de paardensport en sfeer op het prachtige complex in Rotterdam-Kralingen.

Lees meer >
 
 
 

Schaal voor V&V Commodities

Voetbalclubs strijden een seizoen lang om een felbegeerde schaal. V&V krijgt een speciale CHIO Rotterdam schaal voor tien jaar trouw sponsorschap. Jan de Mooij reikte de bijzondere ‘prijs’ uit aan Tim van Doorne die direct aangaf dat dit elfde jaar nog maar het begin is van een langdurige samenwerking. “Wij huren tegenwoordig nog maar een avond een Skybox en op zaterdag en zondag een weekendtafel. Zo kunnen we op de donderdagavond meteen een stuk of vijftig vaste partners en klanten in een keer uitnodigen.” 

Lees meer >
 
 
 
 
 
Om u af te melden voor onze digitale nieuwsbrief kunt u gebruik maken van onderstaande link.
Afmelden klik hier >
Copyright © CHIO Rotterdam 2019 Ontwikkeling & Design - Made In Rotterdam | Technische realisatie - Internetbureau Capica