21 juni 2018 | Digitale nieuwsbrief nr 179
               
 
   

Prachtige sport en veel mooie ontmoetingen vandaag op de eerste dag van het 70ste CHIO Rotterdam. In de FEI Nations Cup Dressuur gaat Nederland aan de leiding maar daar kan nog alles aan veranderen, Zweden en de USA volgen heel dicht. Tijdens de springrubrieken hebben de combinaties gestreden om de startplaatsen voor de Longines Grand Prix morgenavond. En er werd vandaag al volop genetwerkt.

 
 
 
 

Oranje dressuurteam opent sterk bij CHIO Rotterdam

De Nederlandse dressuurruiters zijn het CHIO Rotterdam sterk begonnen. Na de Grand Prix, het eerste onderdeel van de FEI Nations Cup, staan de ruiters van bondscoach Rien van der Schaft op een voorlopige eerste plaats. In het individuele klassement was Edward Gal (Oosterbeek) met zijn toppaard Glock’s Zonik N.O.P., de beste. Op de tweede plaats eindigde Therese Nilshagen (ZWE) met Dante Weltino Old en derde werd haar landgenoot Patrik Kittel met Well Done de la Roche CMF. Het Zweedse team staat op een voorlopige tweede plaats en de Verenigde Staten staan op de derde plaats.

Lees meer >
 
 
 

Vrienden van het CHIO vieren lustrumeditie met gezellige bijeenkomst

Tijdens een gezellige lunch in de Ratina Hospitality zorgden de Vrienden van het CHIO voor een aangename verrassing door een cheque van maar liefst 140.000 euro te overhandigen aan het CHIO Rotterdam. Pieter Baan (voorzitter van de Stichting Vrienden van het CHIO) kreeg met dit gulle gebaar de handen van alle aanwezigen op elkaar en mocht nadien heel wat schouderklopjes in ontvangst nemen. Directeur Jan de Mooij, die de meeting zelf aan elkaar praatte, was erg in zijn nopjes met het fraaie bedrag.

Lees meer >
 
 
 

Philipp Weishaupt wint de Dura Vermeer prijs

De Duitser Philip Weishaupt reed samen met zijn 12-jarige ruin Lesson Peak naar een mooie eerste plaats tijdens de Dura Vermeer prijs. Met een prachtige, foutloze ronde en een tijd van 36.61 liep hij bijna 2 secondes voor op de Portugese Luciana Diniz, zij stuurde haar merrie Isabeau naar een tweede plaats met 38.42 seconden op de teller. Op de derde plaats, met een klein tijdsverschil van 0.14 seconden, eindigde de Zweedse Hendrik von Eckermann met de ruin Cantinero.

 

 

Lees meer >
 
 
 

Basisscholen maken dankbaar gebruik van CHIO Rotterdam Scholenplan

Sinds jaar en dag is het CHIO Rotterdam voor kinderen één groot feest. In het Indofin Kinderdorp, tijdens de speciale jeugdochtend (zondag) en tijdens het scholenplan maken de kinderen van alles mee.

Lees meer >
 
 
 

Amerikaanse amazone wint CHIO Port Club Rotterdam Prijs

De Amerikaanse amazone Adrienne Sternlicht won vanavond de prijs van de CHIO Port Club Rotterdam. Op de tweede plaats in dit twee-fase parcours eindigde de Zwitser Niklaus Rutschi met Carassini en de derde plaats was voor Doron Kuipers met Charley. 

Lees meer >
 
 
 

CHIO Port Club Rotterdam groeit maar maximum is in zicht

De CHIO Port Club Rotterdam telt momenteel maar liefst 34 leden en groeit stevig door. Tijdens een gezellig samenzijn in de skyboxen negen tot en met dertien in de Topgun Stand (korte zijde) bleek eens te meer dat een maximum aantal leden wellicht wenselijk is op termijn. De grote sponsorruimte puilde uit van de aanwezigen en directeur Jan de Mooij voorspelde al een ‘ledenstop’ wanneer het aantal van veertig wordt bereikt. “Dit moet wel een exclusieve club voor mensen en bedrijven uit de Rotterdamse haven blijven. Te groot is ook niet goed.”

Lees meer >
 
 
 

Jeanine Nieuwenhuis pakt winst in CDIU25 Grand Prix

Jeanine Nieuwenhuis heeft met TC Athene de CDIU25 Grand Prix op haar naam geschreven. De Nederlandse won de rubriek voor ruiters onder de 25 jaar met een score van 72.359%. Vorig jaar bleef Nieuwenhuis met de United-nakomeling in dezelfde rubriek nog steken op een vierde plaats. De Duitse Jil-Marielle Becks werd tweede. Ze reed haar 10-jarige ruin Damon's Satellite naar een score van 70.718 %. Daarmee bleef ze haar landgenote Bianca Nowag maar net voor. Met Fair Play RB behaalde Nowag een score van 70.410 %.  

 

Lees meer >
 
 
 

Nederlands succes in CSIU25 APG Stables Trophy

Bas Moerings heeft donderdag de APG Stables Trophy voor ruiters onder de 25 jaar op zijn naam geschreven. De Roosendaaler reed in de Rotterdam Arena de snelste tijd met de Vigo D'Arsouilles-nakomeling Fasther. De Roosendaaler greep de overwinning in de CSIU25-rubriek in een foutloze rit met een tijd van 59.85 seconden. Hiermee bleef hij de Ier Matt Garrigan met Contino (60.72 sec) nipt voor. Enno Klaphake uit Duitsland maakte het podium compleet. Met Ut Majeur de Brecey reed hij naar de derde plaats met 62.80 seconden.

Lees meer >
 
 
 
 
 
Om u af te melden voor onze digitale nieuwsbrief kunt u gebruik maken van onderstaande link.
Afmelden klik hier >
Copyright © CHIO Rotterdam 2019 Ontwikkeling & Design - Made In Rotterdam | Technische realisatie - Internetbureau Capica