24 juni 2017 | Digitale nieuwsbrief nr 161
               
 
   

De FEI Nations Cup Dressuur kreeg een onverwachte ontknoping. De overwinning was voor de Amerikanen. Naast de 5* dressuur stond er nog veel andere prachtige sport op het programma. Morgen de laatste dag. We beginnen in het Circus met de jeugdochtend. Daarnaast is het de ontknoping van de CHIO Zuid-Holland Cup dressuur en natuurlijk de Longines Grand Prix Port of Rotterdam.

 
 
 
 

Team USA wint FEI Nations Cup Dressuur, Nederland door pech uit de wedstrijd

De FEI Nations Cup Dressage werd vanavond gewonnen door de Verenigde Staten. Laura Graves won de individuele Interchem Grand Prix Kür op Muziek en Edward Gal schreef met Glock's Voice de Grand Prix Special op zijn naam. Het Nederlandse dressuurteam heeft  door pech geen resultaat kunnen neerzetten in de landenwedstrijd van het CHIO Rotterdam. Het paard Cennin van Madeleine Witte-Vrees trapte kort voor aanvang van hun proef een ijzer af en kon niet in de ring verschijnen. Met de huidige regels was daarmee ook het team uit de strijd. 

 

Lees meer >
 
 
 

Edward Gal en Glock's Zonik winnen CDI 3* Kur op Muziek

Edward Gal en Glock’s Zonik hebben hun eerste overwinning op het CHIO Rotterdam binnen. Met een score van 77.450 % hield hij landgenoten Danielle Heijkoop met Siro (74.075 %) en Patrick van der Meer met Zippo (73.860 %) op comfortabele afstand.

Onder grote belangstelling van het Rotterdamse publiek reed Gal zijn proef. Glock’s Zonik (v. Blue Hors Zack) is pas sinds enkele maanden actief op Grand Prix-niveau, maar na enkele opmerkelijk sterke prestaties geldt de combinatie inmiddels als nieuwe blikvanger in de dressuursport.

De 9-jarige hengst leek enigszins onder de indruk van de mensenmassa in het nieuwe InterChem Stadion, maar Gal wist wederom een fraai optreden neer te zetten.

 

Lees meer >
 
 
 

Markus Ehning wint Rabokampioenschap van Rotterdam

Na een bloedstollende wedstrijd was het de Duitser Marcus Ehning met Funky Fred die het Rabokampioenschap van Rotterdam 2017 op zijn naam schreef. De vaste parcoursbouwer van het CHIO Rotterdam, Louis Konickx, heeft het de deelnemers zeker niet makkelijk gemaakt tijdens de Rabobank Championship of Rotterdam. In totaal 47 ruiters startten vanmiddag in het lastige parcours. Acht hebben hun ronde helaas niet kunnen uitrijden en er waren uiteindelijk maar 3 ruiters en 1 amazone foutloos. Zij mochten zich bewijzen in de barrage. Vooral de lastige driesprong op het einde zorgde voor kostbare fouten.

 

Lees meer >
 
 
 

Hippische wereld kan best wat duurzaamheid en innovatie gebruiken

De paardensport, zeker in Zuid-Holland, is een enorme bedrijfstak. Eneco wil binnen de paardensport gaan werken aan meer duurzaamheid en innovatie. Daarvoor gaat het energiebedrijf samen met het CHIO Rotterdam een aantal initiatieven starten die een voorbeeld moeten zijn voor andere hippische bedrijven en relaties uit het business netwerk van het CHIO Rotterdam. Zo komen er laadpalen voor auto’s bij de Rotterdamsche Manège en gaat er onderzoek plaatsvinden om zonnepanelen voor buurtbewoners en sponsors van het CHIO Rotterdam op de Grandstand te plaatsen.

 

 

Lees meer >
 
 
 

Bij Jan Snel kennen ze de klappen van de zweep

Tijdens het CHIO Rotterdam zijn er veel extra werkplekken nodig. Voor het stallingskantoor, de productie units, de vrijwilligers, secretariaten, etc. Al vele jaren zorgen de bekenden flexibele units van Jan Snel voor de invulling van die behoefte. Projectleider Rob Derksen draait er inmiddels z’n hand niet meer voor om. “Het is natuurlijk zo dat we in het Kralingse Bos super met beperkte ruimte en mooie 80 jaar oude bomen voorzichtig moeten manoevreren met onze units maar dat hebben we door de jaren wel geleerd. Dit jaar is de indeling wel enigszins anders maar dat gaat zo met evenementen die steeds professioneler worden. Wij beschadigen geen takje!” Derksen heeft een vast team op het project ingedeeld. “Elk jaar dezelfde kraanwagen en dezelfde chauffeur, dan gaat het bijna vanzelf. We kennen de klappen van de zweep nu wel!”

 

 

Lees meer >
 
 
 

Lillie Keenan wint Maison van den Boer prijs

De pas 20 jarige Amerikaanse amazone Lillie Keenan reed met haar 11 jarige merrie Be Gentle (Ticallux Verte) in de Maison van den Boer prijs een zeer snelle tijd van maar liefst 26.82 seconden. Het was een sterk deelnemersveld, weinig combinaties kwamen in de buurt komen van de tijd van Lillie Keenan. De Italiaanse ruiter Emanuele Gaudiano eindigde met zijn 8-jarige Einstein (Clinton) in een tijd van 27.08 seconden wat hem een tweede plaats opleverde. De derde plaats was voor de Nederlander Maikel van der Vleuten met Dana Blue (Mr. Blue Paul) en een tijd van 27.28 seconden.

Marit H. Skollerud (NOR) startte vandaag niet na haar winst tijdens de Six Bar gisteravond. Zij sprong gisteren met haar paard Nicole over een hoogte van maar liefst 1.85 meter. Daarom vandaag wat rustiger aan.

 

Lees meer >
 
 
 

Tweede overwinning dit CHIO voor Emmelie Scholtens

Emmelie Scholtens is de winnaar van de CDI 3* Grand Prix Special. Het was de tweede overwinning van Scholtens dit CHIO Rotterdam. In de CDI 3* Grand Prix op vrijdag pakte ze met een zeer sterk optreden ook de eerste plaats, net voor Edward Gal met Glock’s Zonik.

Dit was de eerste keer dat Scholtens met Apache meedeed aan een Grand Prix Special. Desalniettemin reed ze de UB 40-nakomeling naar een score van 72.764 %. Landgenote Adelinde Cornelissen en Aqiedo werden tweede met een resultaat van 71.882 %. De Belgische amazone Fanny Verliefden en Indoctro v.d. Steenblok behaalden de derde plaats met 69.274 %.

 

Lees meer >
 
 
 

Eerste stappen voor de Blauwe Loper

Het CHIO Rotterdam heeft zich de afgelopen 69 jaar ontwikkeld tot een platform waarin vanuit een 12-maanden kalender dagelijks verbindingen gelegd worden tussen personen, bedrijven, regio’s en continenten. Bijvoorbeeld de Groene Loper, de samenwerking met Westland en Midden-Delfland die inmiddels geresulteerd heeft in een Internationaal Hippisch Kennis- en Innovatiecentrum met een MBO Paardensport opleiding, maar ook de CHIO Port Club Rotterdam met de ambitie voor een internationale haven league. Gisteren vond de eerste brainstorm plaats voor de Blauwe Loper. 

 

Lees meer >
 
 
 
 
 
Om u af te melden voor onze digitale nieuwsbrief kunt u gebruik maken van onderstaande link.
Afmelden klik hier >
Copyright © CHIO Rotterdam 2019 Ontwikkeling & Design - Made In Rotterdam | Technische realisatie - Internetbureau Capica