23 juni 2017 | Digitale nieuwsbrief nr 160
               
 
   

Wat een dag met bomvol prachtige sport. In het Interchem stadion hebben we genoten van prachtige paarden zoals Apache en Glock’s Zonik en de spannende finales van de U25 rubriek en de KNHS Para Dressuur Trophy. In de Rotterdam piste was het spannend tot de laatste rit toen de Zweden, de Zwitsers, de Ieren en de Duitsers allemaal met een foutloze eerste manche aan het tweede deel van de wedstrijd begonnen. Morgen weer zo’n volle dag!

 
 
 
 

Zweden wint FEI Nations Cup Rotterdam

De FEI Nations Cup Jumping™ presented by Longines is gewonnen door het Zweedse team bestaande uit Henrik von Eckermann, Rolf-Göran Bengtsson, Douglas Lindelow en Peder Fredericson reed een compleet foutloze eerste manche en noteerde in de tweede manche slechts 4 strafpunten. Zwitserland werd tweede en Italië en Spanje eindigden op een gedeelde derde plaats.

De Nederlandse springruiters zijn op een gedeelde vijfde plaats geëindigd in de FEI Nations Cup™ presented by Longines bij het CHIO Rotterdam. Voor Oranje bleef alleen Harrie Smolders met Don VHP Z twee maal foutloos. Naast Smolders bestond het team van bondscoach Rob Ehrens uit Gerco Schröder, Jur Vrieling en Marc Houtzager.

 

Lees meer >
 
 
 

Emmelie Scholtens wint CDI3* Grand Prix, fraai CHIO-debuut voor Edward Gal en Glocks Zonik

Emmelie Scholtens heeft voor Nederlands succes gezorgd in de CDI 3* Grand Prix. De 32-jarige amazone reed de hengst Apache (v. UB 40) naar een score van 75.880% en pakte hiermee de eerste plaats. Ze bleef nipt landgenoot Edward Gal voor, die met nieuwe troef Glock’s Zonik 75.440% behaalde. Gal startte de hengst (v. Blue Hors Zack) eind april voor het eerst in de Grand Prix.

 

Lees meer >
 
 
 

FNRS Rijscholen bezoeken CHIO Rotterdam

Gisteren bezochten 60 FNRS ondernemers het CHIO Rotterdam. Samen met FNRS directeur Haike Blaauw hadden ze een gevarieerd hippisch dagprogramma waarbij ze eerst een bezoek brachten aan de Koninklijke Stallen, daarna aan collega ondernemer Rob van der Voort en tenslotte aan het Kralingse Bos. Allen waren reuze enthousiast over deze afwisselende dag en onder de indruk van het enige 5* outdoor paardensportevenement van ons land.

 

Lees meer >
 
 
 

Juan Matute Guimon wint CDIU25 Kur op muziek, Jeanine Nieuwenhuis tweede

Juan Matute Guimon is de winnaar van de CDI Kür op muziek voor ruiters tot 25 jaar. Met zijn ruin Don Diego Ymas (v. Don Frederico) reed de 19-jarige Spanjaard een vlekkeloze proef en scoorde 76.015%.

 

Lees meer >
 
 
 

Annemarieke Roling wint KNHS-Para Dressuur Trophy 2017

Annemarieke Roling is met haar Doo Schufro de glorieuze winnares geworden van de finale van de KNHS-Para Dressuur Trophy. Roling scoorde met haar fijn bewegende paard 71.722%. Als tweede eindigde voormalig Rabo Talententeamlid Daphne Meulenbroek die met Zazia 69.541% scoorde. Roling vertelt na haar zege, “Ik reed deze Kur voor het eerst en ik ben er echt heel blij mee. Zeker de timing kan nog veel beter, maar het gevoel dat het allemaal nog beter kan is alleen maar leuk, echt mooi dit. De muziek voor mijn Kür is gemaakt door Charles Monterie. Hij heeft muziek gebruikt uit de film King Arthur, dat past ook echt goed bij mijn paard. ”

 

Lees meer >
 
 
 

Meer Iers succes bij het springen

De Ier Cian O’Connor is de winnaar van de eerste springrubriek van de vrijdag. Met de hengst Copain du Perchet CH was hij de snelste bij de CDI 5* 1.50 meter op tijd. Henrik von Eckermann (SWE) en Shane Breen behaalden de tweede en derde plaats.

 

Lees meer >
 
 
 

Siebe Kramer wint Marsh CHIO Zuid-Holland Cup springen

Met een voorsprong van ruim 6 seconden in een spannende barrage met 5 Zuid-Hollandse combinaties heeft Siebe Kramer met Europa vandaag de Marsh CHIO Zuid-Holland Cup springen gewonnen.

Siebe had eerder dit jaar de Randstadcup en het indoor regiokampioenschap gewonnen, wat hem al een startbewijs voor de CHIO Zuid-Holland Cup opleverde. Zelfs voor de regerend regiokampioen was er vanavond in het Kralingse Bos voldoende tegenstand. Na zijn snelle barragerit van 33.05 seconde startten er nog twee combinaties. Ook Cheryl Sjouke bleef foutloos, maar Siebe reed een stuk sneller.

 

Lees meer >
 
 
 

Casual chique tijdens de prijsuitreikingen

Elk jaar wordt met zorg de outfit gekozen voor de dames die de prijsuitreikingen begeleiden. Zo'n ceremonie protocolaire is immers een visitekaartje voor het 5* hippische topsportevenement. 

 

Dit jaar heeft Riverwoods samen met de dames de kleding geselecteerd. Een jurkje van jeans stof met kanten bloemetjes en - voor als het kouder is - een wit vestje. De kledingstijl is casual chique omdat dat goed bij de hippische sport past, sportief maar toch netjes.

 

Lees meer >
 
 
 

Vernieuwing in de sport is erg belangrijk voor de continuïteit

Rotterdam Topsport is een van de Legacy Partners van het CHIO Rotterdam en ook nauw betrokken bij de FEI Europese Kampioenschappen die in 2019 in Rotterdam gehouden worden. Directeur Hans den Oudendammer is blij met de vernieuwingen die het CHIO Rotterdam dit jaar al doorvoert. 

 

Lees meer >
 
 
 
 
 
Om u af te melden voor onze digitale nieuwsbrief kunt u gebruik maken van onderstaande link.
Afmelden klik hier >
Copyright © CHIO Rotterdam 2019 Ontwikkeling & Design - Made In Rotterdam | Technische realisatie - Internetbureau Capica