25 juni 2016 | Digitale nieuwsbrief nr 142
               
 
   

Dubbel goud voor Nederland! Het was weer een spannende dag met vanmiddag het Rabobank Kampioenschap van Rotterdam en vanavond de ontknoping van de FEI Nations Cup dressuur, met opnieuw het Nederlandse team op podium! 

 
 
 
 

Landenwedstrijd spannend tot laatste seconde: Goud voor Oranje

Een bloedstollende ontknoping in de landenwedstrijd dressuur op CHIO Rotterdam vandaag! Na de Special stond team Oranje precies gelijk met concurrent Amerika. Alles hing dus af van de beste Nederlandse combinatie in de Kür op de muziek. Diederik van Silfhout kwam minder dan een half procentje te kort op Kür winnares Tinne Vilhelmson en nummer twee Steffen Peters. Zijn score van 79.425% bleek toch voldoende om de winst in de landenwedstrijd binnen te slepen en zo ging Nederland met het felbegeerde goud naar huis. Amerika werd tweede, het brons was voor Zweden.

 

Lees meer >
 
 
 

Winst voor Madeleine Witte-Vrees in Grand Prix 3*

De vandaag verreden Grand Prix CDI3* Kür op muziek kende een compleet Oranje podium. Op de hoogste trede stond Madeleine Witte-Vrees met Cennin. Op de tweede plaats eindigde Katja Gevers met Thriller, zij werd op de voet gevolgd door Marlies van Baalen met Zinidi.

Een mooie opsteker voor Madeleine Witte-Vrees, want gisteren in de Grand Prix maakte de pas negenjarige en nog onervaren Cennin enkele dure fouten en belandde daarmee op plek vijf. Vandaag verliep beduidend beter en de score van 74.625% was voldoende voor de overwinning.

 

Lees meer >
 
 
 

Champions League bar stralend middelpunt Stroodorp

Vanaf de beginjaren van het CHIO Rotterdam wordt er Heineken getapt op het evenement. Al in 1873 had Heineken een brouwerij aan de Crooswijksesingel in Rotterdam, waar vroeger menig CHIO feest is gehouden.

Ook tijdens het komende CHIO Rotterdam is Heineken weer prominent aanwezig. Allereerst natuurlijk bij de verschillende tappunten. In de publieksbar, restaurants, etc. kunnen bezoekers van het CHIO Rotterdam genieten van een mooi getapt glas Heineken, maar ook van de andere dorstlessers uit het Heineken assortiment. Rondom de indrukwekkende Heineken bar, die eerder door Heineken bij de Champions League finale werd ingezet, zal het ’s avonds maar ook overdag zeker gezellig worden.

 

Lees meer >
 
 
 

Henrik von Eckermann snelste in Rabobank Championship of Rotterdam

De Zweed Henrik von Eckermann heeft het Rabobank Championship of Rotterdam achter zijn naam geschreven. Na een zinderende barrage behaalde hij met Chacanno de eerste prijs. De tweede plaats ging naar de Marokkaanse ruiter Abdelkebir Ouaddar. Leopold van Asten hield de Nederlandse eer hoog door als derde te eindigen.

 

Lees meer >
 
 
 

RTV Rijnmond met live TV vanaf CHIO Rotterdam

Natuurlijk is de regionale omroep RTV Rijnmond als mediapartner van het CHIO Rotterdam nauw betrokken bij het oudste internationale topsportevenement van Rotterdam. Dit jaar zelfs meer dan ooit tevoren want de regionale zender gaat op zaterdagavond het koningsnummer de Grand Prix Kür op Muziek (dressuur)en op zondagmiddag de Longines Grand Prix Port of Rotterdam (springen) live uitzenden. Evenals voorgaande jaren verzorgt Rijnmond dagelijks CHIO-TV-journaals met nieuws en achtergronden over het 68ste CHIO Rotterdam. Ook via radio en online doet Rijnmond uitvoerig verslag over alles wat er op het evenement gebeurt.

 

Lees meer >
 
 
 

Beezie Madden wint OSeven Prijs

De eerste springrubriek van de zaterdag op het CHIO Rotterdam is gewonnen door Beezie Madden. Op haar Holsteiner ruin Coach bleef zij de Britten Jessica Mendoza en Michael Whitaker voor.

Het parcours, dat in twee fases gereden werd, bleek nogal een uitdaging. Opvallend veel ruiters beten zich stuk op hindernis 12, die opgesteld stond pal naast de Equus tribune. Jur Vrieling was bezig aan een snelle rit met Arezzo Vdl toen de hengst in de bocht een misstap maakte en hier ook niet meer goed uitkwam. Vrieling werd wel de beste Nederlandse deelnemer met een 14e plaats.

 

Lees meer >
 
 
 

Een schat aan Olympische ervaring

Gisteren ontving NOC*NSF de chef de missions die betrokken zijn geweest bij de Olympische Spelen tijdens de Furusiyya FEI Nations Cup presented by Longines. Behalve de huidige Chef de Mission, Maurits Hendriks waren er Peter Vogelzang, de heer Greidanus, Jan Loorbach,  de heer Cornelis, Andre Bolhuis en Charles van Commenee.

De huidige Chef de Mission, Maurits Hendriks die grote verwachtingen heeft van de medaillekansen van onze oranje paardensporters was blij met zo'n mooie opkomst. "Het is bovenal een grote eer om deze mensen met al hun ervaring te ontvangen. Deze mannen hebben zoveel goed Olympisch werk verzet... Maar voor mij, met Rio in het vooruitzicht was het ook erg fijn om informeel met mijn voorgangers te spreken, het levert mij zoveel tips op die ik goed kan gebruiken."

 

Lees meer >
 
 
 

Primeur CHIO Rotterdam: 3D paard voor winnaars Kur op Muziek en Rabobank Kampioenschap van Rotterdam

Tijdens het CHIO Rotterdam wordt een bijzondere nieuwe technologie gelanceerd. Dankzij een speciaal ontwikkelde PaardenscannerTM is het nu mogelijk om een levensecht beeld van je eigen paard in 3D te printen. Hiermee is een nieuwe primeur in 3D printen bereikt: het is m echt! My Horse in 3D is het eerste bedrijf in de wereld die dit mogelijk maakt en om dat extra speciaal te maken bieden ze de winnaars van de Grand Prix Kür op Muziek en van het Rabobank Kampioenschap van Rotterdam zo’n 3D print aan.

 

Lees meer >
 
 
 
 
 
Om u af te melden voor onze digitale nieuwsbrief kunt u gebruik maken van onderstaande link.
Afmelden klik hier >
Copyright © CHIO Rotterdam 2019 Ontwikkeling & Design - Made In Rotterdam | Technische realisatie - Internetbureau Capica