24 juni 2016 | Digitale nieuwsbrief nr 142
               
 
   

We hebben er lang op gewacht. Bondscoach Rob Ehrens won overal op de wereld WK's, EK's en wedstrijden en finales van de Furusiyya FEI Nations Cup, maar in Rotterdam wilde het niet lukken. Vandaag wel. In een bomvol stadion reden de vier oranje ruiters stuk voor stuk een fenomenale foutloze rit. Dat deed niemand hen na.. Feest in Rotterdam dus! 

 
 
 
 

Oranje-springruiters winnen Furusiyya Nations Cup

Met veel machtsvertoon hebben de Nederlandse springruiters de FEI Furusiyya Nations Cup bij het CHIO Rotterdam gewonnen. Met een foutloos resultaat bleven de Oranje-ruiters Zwitserland en Duitsland voor. In de tussenstand van de landenwedstrijdenserie neemt Nederland de leiding, is zeker van de finale in Barcelona en heeft zich verzekerd van deelname aan de competitie volgend jaar. Op de vraag aan Rob Ehrens of de winnende equipe ook zijn Olympische is, blijft de succescoach stil.

 

Lees meer >
 
 
 

Rixt van der Horst winnaar KNHS Para Dressuur Trophy

Rixt van der Horst is met Caraat winnaar geworden van de KNHS Para Dressuur Trophy 2016, mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation. De top drie van de finale ontlokte bij de bondscoach en de drie juryleden een woord: wereldklasse. Frank Hosmar werd knap tweede voor Estée Gerritsen.

“Echt genoten”, zeggen de drie juryleden Hanneke Gerritsen, Monica Drohm en Jeannette Wolfs in koor over de finale van de KNHS Para Dressuur Trophy bij CHIO Rotterdam. “Ik heb de laatste maanden internationaal veel gezien en gejureerd”, vertelt Gerritsen, die in Rio de Janeiro jurylid is. “Dit was echt wereldklasse. Als ze dit in tijdens de Paralympische Spelen laten zien, dan gaan ze echt voor de medailles.”

 

Lees meer >
 
 
 

Siebe Kramer wint Wooning Keukens & Badkamers Zuid-Holland Cup springen

Met een snelle barragerit van 42.46 sec heeft Siebe Kramer met Donnafugata voor de derde keer in zijn carrrière de Wooning Keukens & Badkamers Zuid-Holland Cup springen gewonnen. Zijn rit was de enige foutloze rit van de vier barragekandidaten.

In de klasse M was Leon Ursem met Fabiano van het Posthuys de enige foutloze combinatie die door mocht naar de barrage. Helaas kreeg de combinatie in die barrage 16 strafpunten. In de klasse Z/ZZ reed Jeroen Duyvestijn met Chelmé in de barrage 0,11 sec sneller dan Siebe Kramer maar kreeg helaas 4 strafpunten. De rit van Jeroen Duyvestijn was goed voor een tweede plaats in het totaalklassement. Derde werd Sabrina van Rijswijk met Jackson vd Bisschop.

 

Lees meer >
 
 
 

Overal in Rotterdam is het CHIO zichtbaar

Faber Vlaggen is al jaren onze vertrouwde leverancier van vlaggen, banieren en onze partner voor Citydressing.  CEO Martin Koppelaar van Faber Vlaggen heeft met het Rotterdamse team en de organisatie van het CHIO Rotterdam opnieuw een mooi plan ontwikkeld om het evenement zichtbaar te maken Rotterdam. Natuurlijk zijn er veel vlaggen, banieren en beach flags te vinden op het evenemententerrein zelf. Maar ook in de stad. Het maakt niet uit via welke toegangsweg u de stad binnenkomt overal ziet masten met prachtige banieren en zelfs in het mooie Centraal Station proeft u de CHIO sfeer.

 

Lees meer >
 
 
 

Patrice Delaveau wint Eversheds prijs

De Fransman Patrice Delaveau met zijn paard Ornella Mail Hdc heeft de Eversheds prijs gewonnen. Van de 27 foutloze ritten was hij de snelste met een tijd van 57.66. 

Marc Houtzager met Sterrenhof's Uppity eindigde als tweede met een tijd van 57.88. De Belg Gregory Wathelet met Quasi Modo Z werd derde.

 

Lees meer >
 
 
 

Longines DolceVita in de spotlights tijdens CHIO Rotterdam

Longines presenteert tijdens het 68ste CHIO waardige erfgenaam van een traditie waarin elegantie de hoofdrol speelt, de Longines DolceVita collectie is vanaf het begin een wereldwijd succes. Geïnspireerd op het goede Italiaanse leven wordt de “Dolce Vita” gedragen door dames die genieten van al het moois in het leven. Speciaal voor deze dames heeft Longines een nieuwe interpretatie van de collectie geïntroduceerd waarin een subtiele combinatie van zachte rondingen en geometrische lijnen naar voren komen.

 

Lees meer >
 
 
 

Steffen Peters wint CDI3* Grand Prix

De driesterren Grand Prix dressuur in het Kralingse Bos is voor de Nederlandse dressuurruiters net als de de landenwedstrijd een observatiewedstrijd voor de Olympische Spelen. De Amerikaanse routinier en voormalig wereldbekerwinnaar Steffen Peters won de wedstrijd met zijn merrie Rosamunde. Hun resultaat was slechts 0,140 procent beter dan dat van Emmelie Scholtens en de bloedmooie hengst Apache, die met heel veel uitstraling een foutloze Grand Prix proef neerzette. De tweede plaats van Emmelie Scholtens en de hengst Apache met een percentage van 75,780 zorgde bij de amazone voor emotie. Ze lieten op dit belangrijke moment een hele goede verrichting zien.

 

Lees meer >
 
 
 

O-status CHIO Rotterdam verlengd

De KNHS en het CHIO Rotterdam hebben voor nog eens vier jaar de overeenkomst verlengd om de prachtige wedstrijd in Rotterdam te voorzien van de O-status. Deze O-status houdt in dat er in Rotterdam de enige officiële internationale landenwedstrijd springen en dressuur voor senioren in Nederland gehouden wordt.

 

Lees meer >
 
 
 

Muziek kan een Kur maken of breken

Voorafgaand aan de Grand Prix Kür op Muziek geven Joost Peters (muzikant en Kür producent van o.a. Edward Gal) en Laurens van Lieren een demonstratie hoe de muziek van invloed is op een Kür op Muziek. Joost vertelt en Laurens toont te paard welke muziek past bij welke gang (bijv. passage, piaf, uitgestrekte gangen) en hoe het eruit ziet als het niet klopt.

In de pauze van de Grand Prix Kür op Muziek komt het tweetal nog eens terug en laten ze zien en horen hoe muziek bepaalde oefeningen kan accentueren. We zijn ervan overtuigd dat het publiek na deze demonstraties nog meer gaat genieten van de geweldige proeven die de beste ruiters en amazones van de wereld en hun paarden zaterdagavond ongetwijfeld zullen tonen.

 

Lees meer >
 
 
 
 
 
Om u af te melden voor onze digitale nieuwsbrief kunt u gebruik maken van onderstaande link.
Afmelden klik hier >
Copyright © CHIO Rotterdam 2019 Ontwikkeling & Design - Made In Rotterdam | Technische realisatie - Internetbureau Capica