19 juni 2015 | Digitale nieuwsbrief nr 126
               
 
   

Volop prachtige sport met welverdiende winnaars. De Furusiyya FEI Nations Cup presented by Longines was spannend tot het allerlaatst. Ook bij de dressuur in het Interchem stadion werd onder grote publieke belangstelling gestreden in de Kür U25, de  CDI3* Grand Prix en de finale van de KNHS Para Dressuur Trophy. En met welverdiende winnaars!

 
 
 
 

Groot-Brittannie wint Furusiyya FEI Nations Cup presented by Longines

Het team van Groot-Brittannië, bestaande uit Ben Maher, Joe Clee, Jessica Mendoza en Michael Whittaker, won de Furusiyya FEI Nations presented by Longines vandaag na een zeer spannende strijd. Frankrijk werd tweede en het Zweedse team derde. Het Nederlandse team bestaande uit Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten, Leopold van Asten en Gerco Schröder behaalde een vijfde plaats.
 

Lees meer >
 
 
 

Springpaarden Fonds Nederland

In Nederland gefokte paarden behoren in zowel de dressuur- als in de springsport tot de wereldtop. Er is wereldwijd grote vraag naar Nederlandse paarden, waardoor veel Nederlandse topruiters hun paarden door verkoop naar het buitenland verliezen. Het Springpaarden Fonds Nederland wil een substantiële bijdrage leveren aan het behoud van topspringpaarden voor Nederlandse topspringruiters. Daarmee een ondersteunende bijdrage leverend aan de prestaties van het Oranje team en individuele ruiters. En om daarmee ook een impuls te geven aan de BV Nederland Paardenland.

 

Lees meer >
 
 
 

Gal wint met Glocks Voice de Grand Prix CDI3*

In een afgeladen Interchem Stadion heeft Edward Gal de de Grand Prix CDI3* gewonnen met een score van 77.800% Als één van de 7 Nederlandse deelnemers die aan de start verschenen wist hij Hans Peter Minderhoud met Glock’s Flirt net op afstand te houden (77.140%). Adelinde Cornelissen zorgde voor een volledig oranje podium door de derde plaats te pakken. Met Jerich Parzival N.O.P. behaalde zij een score van 74.420%.  


Lees meer >
 
 
 

Eerbetoon aan Jacques Schoufour

Vanmiddag is op feestelijke wijze de Schoufour vitrine in de Grandstand officieel geopend met een treintje uit de nalatenschap van Jacques Schoufour dat een gordijn voor de vitrine opende.

Dit gebeurde in het bijzijn van de heer en mevrouw Nuis (nicht van Jacques Schoufour). Het treintje, onderdeel van de bijzondere collecitie miniatuurtreinen van wijlen Jacues Schoufour, zijn aan Miniworld Rotterdam geschonken. De collectie wordt later daar tentoongesteld. De vitrine in de Grandstand is een eerbetoon aan Jacques Schoufour en bevat foto’s en memorabilia die hij aan het CHIO Rotterdam heeft nagelaten.
 

Lees meer >
 
 
 

Drie dagen in vieze werkkleding, 4 dagen in nette pak.

Dit jaar heeft Marie Louise Bijnen een dubbelfunctie; ze werkt zowel op stal als in het hospitality team. Ze vindt het allebei even leuk; het stallingsteam is erg gezellig, lekker sjouwen. En hospitality is veelzijdig, er moeten veel dingen geregeld worden en nieuwe meiden leren hoe ze gastvrouw moeten zijn met als bonus het concours ook nog eens te kunnen zien. Dit concours is het dus zowel handen uit de mouwen in de stal en op het hoofdterrein.

 

Lees meer >
 
 
 

Sanne Voets winnaar KNHS Para Dressuur Trophy 2015

Sanne Voets heeft met Vedet PB N.O.P. de KNHS Para Dressuur Trophy 2015, mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation, gewonnen. In de finale in het Interchem stadion bij CHIO Rotterdam liet Sanne Nicole den Dulk en Rixt van der Horst achter zich. Sabine Peters en Lotte Krijnsen werden vierde en vijfde.

 

Lees meer >
 
 
 

Als je de Brienenoord afrijdt beleef je het CHIO Rotterdam al

Al vele jaren is Faber vlaggen onze partner voor Citydressing en leverancier van alle CHIO vlaggen en banieren. Dat merk je al wanneer je de Brienenoordbrug afrijdt en ook als je door de stad rijdt. Het CHIO Rotterdam is overal te zien.

 

Lees meer >
 
 
 

Jamie Kermond trotse winnaar adembenemende Frans Lavooij Six Bar

De afsluitende rubriek van de vrijdag, de Frans Lavooij Six Bar, heeft Jamie Kermond op zijn naam geschreven. Met zijn negenjarige ruin Yandoo Oaks Constellation wist hij als enige foutloos te blijven in de vierde en laatste barrage, waarbij de hindernis op een duizelingwekkende hoogte van twee meter was gezet.


Lees meer >
 
 
 
 
 
Om u af te melden voor onze digitale nieuwsbrief kunt u gebruik maken van onderstaande link.
Afmelden klik hier >
Copyright © CHIO Rotterdam 2019 Ontwikkeling & Design - Made In Rotterdam | Technische realisatie - Internetbureau Capica